Meny
  • Mångkulturellt Center Helsingborg
  • Mångkulturellt Center Helsingborg
  • Mångkulturellt Center Helsingborg

Kurser och sålda tjänster

Vi kommer att starta nya kurser under hösten 2016 och inom kort kommer information om kurstart i de olika kategorierna. Kurserna kostar 450kr för 10ggr om inte det står något annat efter under kurs informationen.

Föreningen har proffesionella ledare inom varje enskilt ämne. Nedan kan ni anmäla er till vårt nya kursutbud!

Dans, instrument & sång

Rock och Pop skola

Vill du och dina kompisar starta ett band men har svårt att komma igång? Eller känner du ingen som spelar men är själv intresserad av att börja. Då är vår rocks & pop skola perfekt för dig. Här kommer du under terminen lära dig att spela ihop med andra som i ett riktigt rock eller popband.

Ni får själva i ensemblen välja låt som ni ska repetera in under 10 ggr under terminen. Som stöd har ni våra duktiga ensemble pedagoger med stor erfarenhet att spela i rockband som coachar er.
Pris: 450 kr 10 ggr, 45 min/gång

Start: September 2016

 

Djembetrummor Nybörjarkurs

START: Onsdagen den 13 april
TID : kl. 18:00- 19.00
OMFATTNING:  8 ggr
LEDARE: Malick Diebate
Här lär du dig grundläggande slagteknik och lättare rytmförståelse. 

Pris 450kr

OBS! Det tillkommer en hyrkostnad av djembe trumma. 300kr per termin. Vill du sedan köpa din egen trumma så drar vi av kostnaden som du betalat i hyra.

Elbas nybörjare

El bas kurs för nybörjare

START:   September 2016.
TID:         kl. 19.00 - 20.00
OMFATTNING: 10ggr

UPPLÄGG: Vi lär oss grundläggande spelteknik, baskomp och enklare låtar i olika musikstilar. Vi spelar i grupp, och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Du får lära känna instrumentet och dess möjligheter, och snabbt komma igång med att spela.
LEDARE: Linus Blad

Om Linus
Linus sysslat med musik sedan 10 års ålder och gjorde sitt första sessionjobb som bassist vid 13 års ålder. Har turnerat Sverige runt samt varit över i Norge, Polen och Tyskland. Linus har också jobbat som bassist och låtskrivare på Jay Smith's senaste studio-album "King of man".  Han jobbade som kapellmästare för Cabaré Candy Club och Helsingborgs Jul Cirkus under hösten/vintern 2014. 

Danskurs Street Jazz

START  Prel start sept. 2016  
TID:       kl 18.00-19.00

OMFATTNING: 10ggr
LEDARE: Laura Chjan

UPPLÄGG Du får lära dig grunderna i jazzteknik. Du övar din koordinationsförmåga, styrka, smidighet, scenframträdande och utryck. Allt till koreografi inspirerad av shower såsom "So you think you can dance"

Om Laura:  Laura har dansat sedan hon var femton år gammal och alltid varit intresserad av dans i övrigt. Laura har nyligen avslutat sin tre åriga dansutbildning på LDMG (lunds dans och musikal gymnasium). Hon har även undervisat dans i olika stilar så som girly, hiphop och haft sitt eget crew där de var med på olika event (så som Swedish Open, Helsingborg festivalen, olika sorts av musikaler)  samt uppvisningar.

Artist skola

Vill du utveckla ditt artisteri? Då kan du anmäla dig till vår terminbaserade artistskola där du får utveckla din sång och scenpersonlighet med både sånglektioner solo sång och i kör samt dans och koreografi. Du får även spela in i en riktig studio med dina favoritlåtar. 

Pris: 450 kr 10 ggr, 45 min/gång  

Start September 2016

Djembetrummor Fortsättning

START:  Tordagen den 14 april 2016
TID:  kl 18:00- 19.00
LEDARE: Malick Diebate

OMFATTNING:  8 ggr

Pris 450 kr 

Kursen innehåller slagteknik,rytmförståelse och sampel på djembe,doundoun och sabar. Man ska ha gått nybörjarkurs för att kunna fortsätta på denna.

Film och media

Musikproduktion

Arrangemangs kurs steg 1

Arrangemangs kurs för unga steg 1.
Här lär du dig grunderna i att arrangera musik och kultur evenemang/ arrangemang.
INNEHÅLL:  Planering, budget, avtal, ljud & ljus teknik, marknadsföring, tematisering, bokning, tillstånd m.m

OMFATTNING 5 ggr X 1.5 timma

START: När vi har tillräckligt många deltagare. Minst 10 st

LEDARE: Jari Kajanne & Modu Joof i samarbete med The Tivoli
Startar när vi fått i minimum 10 deltagare hösten 2016.